Ο μελετημένος σχεδιασμός και η σωστή κατασκευή ενός γηπέδου αντισφαίρισης αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες στη μετέπειτα χρήση του. Η λειτουργικότητα του γηπέδου, αλλά και η ασφάλεια των αθλητών είναι οι κύριοι στόχοι, στους οποίους καλείται να ανταπεξέλθει η κατασκευή.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Οι ελάχιστες διαστάσεις των γηπέδων καθορίζονται από το είδος του παιχνιδιού, για το οποίο προορίζονται (μονό ή διπλό). Το ελάχιστο μήκος είναι 23,77m και πλάτος 8,23 m για το μονό παιχνίδι και 10,97 m για το διπλό.

Σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία αντισφαίρισης, για τους διεθνείς αγώνες, οι ελάχιστες διαστάσεις ενός γηπέδου είναι 36,57 m Χ 18,27 m, διαμορφώνοντας έτσι έναν ελεύθερο χώρο 6,40 m κατά την έννοια του μεγάλου άξονα του γηπέδου και 3,65 m στα πλαϊνά.

Μελετάται πριν την κατασκευή ο προσανατολισμός και θέση και γίνεται η προετοιμασία του εδάφους

Είδη γηπέδων

 • Σκληρά γήπεδα
 • Χωμάτινα γήπεδα
 • Συνθετικοί τάπητες

ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ


COURT REFRESHING

Πρόκειται για ένα γήπεδο συνθετικής ρητίνης σχεδιασμένο για την ιδανική αναπήδηση της μπάλας.

Πρόκειται για ένα δάπεδο  υδατοδιαλυτής βάσης, ίδιο με το A K COURT 1, δύο στρώσεων λιγότερο όμως, το οποίο το κάνει οικονομικότερο. Συνηθίζεται να τοποθετείται σε είδη υπάρχον τάπητες που χρειάζονται ανακατασκευή ή απλώς φρεσκάρισμα. Ιδανικό  σε όλα τα αθλήματα (Μπάσκετ, Βόλλευ, Τέννις, Χάντμπολ κ.τ.λ).

 • Συστάσεις για επιτυχή εφαρμογή

Συνίσταται να περιμένετε 15 τουλάχιστον ημέρες μεταξύ της ασφαλτικής στρώσης και της εφαρμογής της ρητίνης.
Ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος 12 οC στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, 8οC κατά την διάρκεια της νύχτας, 15οC σε στεγασμένο χώρο, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Καθαρή επιφάνεια, χωρίς λιπαρά στοιχεία, γράσα κτλ.

 • Σωστή συντήρηση
  • Συχνή απομάκρυνση φύλλων
  • Σκούπισμα και πλύσιμο εάν είναι αναγκαίο
  • Συνίσταται επανεπίστρωση κάθε 5-7 χρόνια

Χρώματα γηπέδων (24 Αποχρώσεις)

Επιλογή γηπέδου για το εξωτερικό και εσωτερικό χώρο.

 

 COURT SIMPLE

Πρόκειται για ένα γήπεδο συνθετικής ρητίνης σχεδιασμένο για την ιδανική αναπήδηση της μπάλας.

-Συνθετικός τάπητας κατάλληλος  για όλα τα αθλήματα (Μπάσκετ, Βόλλευ, Τέννις , Χάντμπολ, κ.λ.π.), ο οποίος  τοποθετείται σε ασφαλτοτάπητα ή σε δάπεδο από μπετόν.

ΥΠΟΒΑΣΗ

-Πρόκειται για ένα σφραγιστικό μείγμα ακρυλικών ελαστομερών γαλακτωμάτων, εμπλουτισμένα με χαλαζία σε συγκεκριμένη κοκκομετρία ( ανάλογα με  την ποιότητα της επιφάνειας που θέλουμε να σφραγίσουμε), και διάφορα πρόσθετα , τα οποία διαστρώνονται σε αλλεπάλληλες  σταυρωτές στρώσεις  κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτύχουμε  την ιδανική επιπεδότητα, προκειμένου να προετοιμάσουμε την επιφάνεια για την τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΤΑΠΗΤΑΣ

-Ακολουθεί ο συνθετικός τάπητας  ακρυλικής  χρωματιστής βάσης  εμπλουτισμένος με χαλαζία, (σε συγκεκριμένη  κοκκομετρία, ανάλογα με το άθλημα για το οποίο θα κατασκευαστεί ο τάπητας ), βινυλικά και ελαστομερή πρόσθετα, σε αλλεπάλληλες σταυρωτές στρώσεις.

-Ακολουθεί η τελική στρώση  FINISH. Εμπλουτισμένη με τις κατάλληλες ρητίνες κάνει ένα τέλειο φινίρισμα στον τάπητα, δίνοντάς του αντοχή στις υπεριώδεις ακτινοβολίες  και σε τυχόν καταπονήσεις. Η επιφάνεια που προκύπτει είναι ομοιόμορφη, χωρίς αρμούς, χωρίς διαθλάσεις και αντανακλάσεις.

- Συστάσεις για επιτυχή εφαρμογή.

Συνίσταται να περιμένετε 10 τουλάχιστον ημέρες μεταξύ της ασφαλτικής στρώσης και της εφαρμογής της ρητίνης.

Ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος 12 οC στον ήλιο κατά την διάρκεια της ημέρας, 8οC κατά την διάρκεια της νύχτας, 15οC σε στεγασμένο χώρο τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Καθαρή επιφάνεια, χωρίς λιπαρά στοιχεία, γράσα κτλ.

 • Σωστή συντήρηση
  • Συχνή απομάκρυνση φύλλων
  • Σκούπισμα και πλύσιμο εάν είναι αναγκαίο
  • Συνίσταται επανεπίστρωση κάθε 5-7 χρόνια

 

 • Χρώματα γηπέδων (24 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ)

  Επιλογή γηπέδου για το εξωτερικό και εσωτερικό χώρο.

   

  CUSHION  (με ελαστική υποβάση χυτή)

  Το Cushion είναι ένα ενισχυμένο δάπεδο συνθετικής ρητίνης που απαρτίζεται από ένα μείγμα ελαστικών σωματιδίων υψηλής πυκνότητας και επεξεργασμένο με φυσικές ίνες κυτταρίνης. Οι αρχές, στις οποίες στηρίχτηκε η κατασκευή αυτού του γήπεδου, μελετήθηκαν για να προσφέρουν τη μέγιστη άνεση και το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας παιχνιδιού.

 

Επιλογή γηπέδου για το εξωτερικό και εσωτερικό χώρο.

Χρώματα γηπέδων

 

ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΓΗΠΕΔΑ


CLAY

 • Επιφάνεια παιχνιδιού
  • Υπόβαση: Θρυματισμένα κεραμικά 0/40 χωρίς συμπίεση, 20 εκ. πάχος ισοπεδωμένα με ξηρή ή σκόνη λατομείου.
  • Αποτελείται από ένα μείγμα ελέγχου στάχτης, θρυμματισμένο αλεσμένο κεραμικό, ασβεστολιθικό χώμα και κοκκινόχωμα, 5 εκ. πάχος.
 • Συστάσεις για επιτυχή εφαρμογή

Επίπεδο και συμπιεσμένο έδαφος. Κατασκευή περιμετρικού τοιχίου τουλάχιστον 40 εκ. ύψους. Κατασκευή στηθαίων για υδρορροές. Κατασκευή θεμελίων για τους στυλοβάτες του διχτυού. Τοποθέτηση σωλήνων περίφραξης ενσωματωμένων στον τοίχο περίφραξης. Η περίφραξη (δίχτυ) μπορεί να τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση του γηπέδου. Υπόβαση και δάπεδο: από 3 έως 4 εβδομάδες ανά γήπεδο εκτός αν οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες.

 • Σωστή συντήρηση
  • Αποστράγγιση και λείανση του γηπέδου με σβάρνα ακολουθώντας τις τεχνικές προδιαγραφές.

Χρώματα γηπέδων (ΚΟΚΚΙΝΟ)