ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (VOLLEYBALL)

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου πετοσφαίρισης είναι ένα παραλληλόγραμμο διαστάσεων 9μ.Χ 18μ. Πρέπει να περιβάλλεται από ελεύθερη ζώνη, η οποία στις μεγάλες διοργανώσεις απέχει 7 ως 9 μέτρα από τις τελικές γραμμές και 3 ως 5 μ. από τις πλευρικές. Σε τοπικούς αγώνες η ελεύθερη ζώνη πίσω από τις τελικές γραμμές μπορεί να είναι μικρότερη 4μ.-8μ.  Σε γήπεδα εξωτερικού χώρου η κατεύθυνση του θα πρέπει να είναι από το Βορρά προς το Νότο, ώστε να μην ενοχλεί ο ήλιος τους αθλητές στην μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων.

Το ορθογώνιο γήπεδο διαιρείται σε δύο ίσα τετράγωνα μέρη (9x9 μ.) από την κεντρική γραμμή, πάνω από την οποία τοποθετείται κάθετα ένα τεντωμένο δίχτυ (φιλέ) ύψους 2,43 μ. για τους άνδρες, 2,24 μ. για τις γυναίκες και  2,15μ. για παιδιά . Σε κάθε ένα από τα δύο μέρη του γηπέδου, και σε απόσταση 3 μ. από την κεντρική γραμμή, υπάρχει η επιθετική γραμμή, που χωρίζει το κάθε μέρος σε δύο ζώνες: την επιθετική ή μπροστινή ζώνη (3x9 μ.) και την αμυντική ή πίσω ζώνη (6x9 μ.).

Το δίχτυ βρίσκεται πάνω από την κεντρική γραμμή, έχει μήκος 9,5 μ. και πλάτος 1μ. Στις άκρες του και σε 9μ. απόσταση μεταξύ τους βρίσκονται οι αντένες, μήκους 1,80μ. (προεξέχουν 0,80 μ. πάνω από το δίχτυ) και ορίζουν τα όρια του γηπέδου στον αέρα. Δεν επιτρέπεται στους παίκτες να ακουμπήσουν το δίχτυ κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής φάσης.

ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πρόκειται για ένα γήπεδο συνθετικής ρητίνης σχεδιασμένο για την ιδανική αναπήδηση της μπάλας.

Πρόκειται για ένα δάπεδο  υδατοδιαλυτής βάσης, ίδιο με το COURT SIMPLE, δύο στρώσεων λιγότερο όμως, το οποίο το κάνει οικονομικότερο. Συνηθίζεται να τοποθετείται σε είδη υπάρχον τάπητες που χρειάζονται ανακατασκευή ή απλώς φρεσκάρισμα. Ιδανικό  σε όλα τα αθλήματα (Μπάσκετ, Βόλλευ,Τέννις, Χάντμπολ κ.λ.π.).

  • Συστάσεις για επιτυχή εφαρμογή

Συνίσταται να περιμένετε 15 τουλάχιστον ημέρες μεταξύ της ασφαλτικής στρώσης και της εφαρμογής της ρητίνης.
Ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος 12 οC στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, 8οC κατά τη διάρκεια της νύχτας, 15οC σε στεγασμένο χώρο, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Καθαρή επιφάνεια, χωρίς λιπαρά στοιχεία, γράσα κ.λ.π.

Σωστή συντήρηση

Συχνή απομάκρυνση φύλλων

Σκούπισμα και πλύσιμο εάν είναι αναγκαίο

Συνίσταται επανεπίστρωση κάθε 5-7 χρόνια

 

Χρώματα γηπέδων (24 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ)

Επιλογή γηπέδου για το εξωτερικό και για το εσωτερικό χώρο.

 

 COURT SIMPLE

Πρόκειται για ένα γήπεδο συνθετικής ρητίνης σχεδιασμένο για την ιδανική αναπήδηση της μπάλας.

Συνθετικός τάπητας κατάλληλος  για όλα τα αθλήματα (Μπάσκετ, Βόλλευ, Τέννις , Χάντμπολ, κ.λ.π.), ο οποίος  τοποθετείται σε ασφαλτοτάπητα ή σε δάπεδο από μπετόν.

  • ΥΠΟΒΑΣΗ

Πρόκειται για ένα σφραγιστικό μείγμα ακρυλικών ελαστομερών γαλακτωμάτων, εμπλουτισμένα με χαλαζία σε συγκεκριμένη κοκκομετρία (ανάλογα με  την ποιότητα της επιφάνειας που θέλουμε να σφραγίσουμε), και διάφορα πρόσθετα , τα οποία διαστρώνονται σε αλλεπάλληλες  σταυρωτές στρώσεις  κατά τρόπο  τέτοιο, ώστε να επιτύχουμε  την ιδανική επιπεδότητα, προκειμένου να προετοιμάσουμε την επιφάνεια για την τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα.

  • ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΤΑΠΗΤΑΣ

Ακολουθεί ο συνθετικός τάπητας  ακρυλικής  χρωματιστής βάσης  εμπλουτισμένος με χαλαζία, (σε συγκεκριμένη  κοκκομετρία, ανάλογα με το άθλημα για το οποίο θα κατασκευαστεί ο τάπητας ), βινυλικά και ελαστομερή πρόσθετα, σε αλλεπάλληλες σταυρωτές στρώσεις.

Ακολουθεί η τελική στρώση  FINISH. Εμπλουτισμένη με τις κατάλληλες ρητίνες κάνει ένα τέλειο φινίρισμα στον τάπητα, δίνοντάς του αντοχή στις υπεριώδεις ακτινοβολίες  και σε τυχόν καταπονήσεις. Η επιφάνεια που προκύπτει είναι ομοιόμορφη, χωρίς αρμούς, χωρίς διαθλάσεις και αντανακλάσεις.

  • Συστάσεις για επιτυχή εφαρμογή

Συνίσταται να περιμένετε 10 τουλάχιστον ημέρες μεταξύ της ασφαλτικής στρώσης και της εφαρμογής της ρητίνης.
Ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος 12 οC στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, 8οC κατά τη διάρκεια της νύχτας, 15οC σε στεγασμένο χώρο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Καθαρή επιφάνεια, χωρίς λιπαρά στοιχεία, γράσα κτλ.

  • Σωστή συντήρηση

Συχνή απομάκρυνση φύλλων

Σκούπισμα και πλύσιμο εάν είναι αναγκαίο

Συνίσταται επανεπίστρωση κάθε 5-7 χρόνια   

 

Χρώματα γηπέδων (24 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ)

Επιλογή γηπέδου για το εξωτερικό και για το εσωτερικό χώρο.