Tο πιο δημοφιλές άθλημα ρακέτας σε Ισπανόφωνες χώρες. 

Είναι ένα κοινωνικό άθλημα που συνδυάζει την παρέα και την άσκηση και παίζεται διπλό.
Το άθλημα έχει επίσημους κανονισμούς από την παγκόσμια ομοσπονδία padel (IPF-International Padel Federation).
Ο περιβάλλον τοίχος (τζάμια), ο οποίος εφάπτεται με τον αγωνιστικό χώρο, είναι μέρος του παιχνιδιού.
Μπορείτε να δείτε τους κανόνες του παιχνιδιού εδώ
Με πάνω από 5 χρόνια εμπειρίας στις κατασκευές γηπέδων Padel, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα πρωτοποριακό προϊόν από άποψη τεχνολογίας και ασφάλειας που μας κάνει να ξεχωρίζουμε σε αυτόν τον τομέα.  Τα γήπεδά μας κατασκευάζονται με  υψηλές προδιαγραφές σύμφωνα με τους κανονισμούς της F.I.P. (Διεθνής  Ομοσπονδία Padel). 
Χαρακτηρίζονται από την ποιότητα των υλικών, το πάχος του χρησιμοποιούμενου χάλυβα και τις ενισχύσεις των δομών. Είναι  ιδανικά τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές εγκαταστάσεις. 
Η κατασκευή είναι ενισχυμένη και έχει λεπτό  και ελκυστικό σχέδιο. 

 

Σχετικά με το PADEL

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ 

•    OI ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το γήπεδο είναι σε σχήμα ορθογώνιο, 10 μέτρα πλάτος επί 20 μέτρα μήκος (εσωτερικές διαστάσεις).
Το γήπεδο είναι χωρισμένο στη μέση με ένα δίχτυ.  Σε κάθε πλευρά και παράλληλα από το δίχτυ σε μια απόσταση 6,95 μέτρων είναι οι γραμμές του σέρβις. Ο χώρος ανάμεσα στο δίχτυ και στις γραμμές σερβίς είναι χωρισμένος στη μέση από μια κάθετη γραμμή, η οποία καλείται κεντρική γραμμή σέρβις. Αυτή η γραμμή εκτείνεται 20 μέτρα πέρα από την γραμμή σερβίς.
Όλες οι γραμμές έχουν φάρδος 5 εκατοστών. Το προτιμότερο χρώμα για τις γραμμές είναι λευκές, για καλύτερη αντίθεση με το χρώμα του πατώματος του γηπέδου.

•    TO ΔΙΧΤΥ
Το δίχτυ πρέπει να είναι 10 μέτρα μακρύ και με 0,88 μέτρα ύψος στο κέντρο και στις άκρες 0,92 μέτρα, με μέγιστη απόκλιση 0,005 μέτρα.
Το δίχτυ είναι από πολυαιθυλένιο διαμέτρου από 3 έως 5 χιλ. Με καρέ από 38 χιλ. Χ 38 χιλ. Έως 40χιλ. Χ 40χιλ. Από την πάνω πλευρά υπάρχει φάσα στην οποία διατρέχει μεταλλικό καλώδιο.  Οι όρθιες πλευρές του δένονται  σε δυο δοκάρια με μέγιστο ύψος 1,05 μέτρα.  
Ο μηχανισμός, ο οποίος χρησιμοποιείται στο καλώδιο για να δώσει ένταση στο δίχτυ σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χαλαρώσει απότομα 'η να μην δημιουργεί κίνδυνο στους παίχτες.
Η λευκή φάσα στην πάνω πλευρά του διχτυού, είναι μεταξύ 5.0 & 6.3 εκατοστά. Η λευκή λωρίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφήμιση.
Το δίχτυ πρέπει να είναι πλήρως τεντωμένο ώστε να συμπληρώνει το κενό ανάμεσα στα δυο δοκάρια και στο πάτωμα του γηπέδου, δεν πρέπει να υπάρχουν κενά μεταξύ των ακραίων διχτυών και θέσεων.

•    ΠΕΡΙΒΛΗΜΑΤΑ
Το γήπεδο είναι εντελώς κλειστό. Τα άκρα που μετρώντας από το εσωτερικό έχουν μήκος 10 μέτρα και το εσωτερικό μήκος των πλευρών 20 μέτρα.
Όλες οι πλευρές με ενώσεις είναι κατασκευασμένες με υλικά τα οποία επιτρέπουν ομοιόμορφη αναπήδηση.
Οι υαλοπίνακες του γηπέδου τηρούν το πρότυπο en 12150-1


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ PADEL 


 Διαστάσεις βάσει των κανονισμών της διεθνής ομοσπονδίας PADEL
-Αγωνιστικός χώρος : 20m x 10m
-Απαιτούμενος χώρος για την κατασκευή padel(αγωνιστικών προδιαγραφών): 20,60m x 14m
-στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα περιθώρια οι ελάχιστες διαστάσεις είναι: 20,60m x10,60m
 
ΔΙΑΤΙΘΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ 

 

ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κλασικό Mοντέλο - Padel Court classic

Πανοραμικό Μοντέλο & Full Πανοραμικό- Padel Court Model Full Panoramic

Στο PADEL FULL PANORAMIC δεν χρησιμοποιούνται κάθετοι  μεταλλικοί κοιλοδοκοί για την  στήριξη των κρυστάλλων πάχους 12mm. Οι στήριξή τους γίνεται με οριζόντιους κοιλοδοκούς 100mm x 100mm στο επάνω και κάτω μέρος τους. Αντιθέτως στο PADEL CLASSIC, η στήριξη των κρυστάλλων πάχους 10mm γίνεται σε οριζόντιους κοιλοδοκούς και κάθετους ανά 2 μέτρα.

 

ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΔΑΠΕΔΟΥ
Η επιφάνεια του δαπέδου πρέπει να είναι κατασκευασμένη από σκυρόδεμα, συνθετικά υλικά 'η τεχνητό γρασίδι, να επιτρέπει μια κανονική αναπήδηση της μπάλας και να μην συσσωρεύεται το νερό.
Προτεινόμενα χρώματα είναι το πράσινο, μπλε ή το χρώμα της τερακότας. Για άλλη απόχρωση χρειάζεται ειδική παραγγελία.
Το επίπεδο της επιφάνειας πρέπει να είναι τέτοιο ώστε οι διαφορές στα εσωτερικά επίπεδα να είναι μικρότερες από 3 χιλιοστά.

Για τους τύπους των δαπέδων δείτε εδώ

 

ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ

Αυτή η κατασκευή αφήνει ένα εντελώς χρησιμοποιήσιμο εσωτερικό χώρο χωρίς ενδιάμεσες στήλες στήριξης. Η θωράκιση της στέγασης κατασκευάζεται με προφίλ αλουμινίου υψηλής αντοχής 6082 T6 και ενώνεται με γαλβανισμένα κομμάτια χάλυβα S355 JR, των οποίων οι διαστάσεις είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μηχανικής και προσφέρουν στις κατασκευές αυτές μεγάλη αντοχή στον αέρα και το χιόνι.