ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (BASKETBALL)

Για όλα τα γήπεδα όπου διεξάγονται επίσημες διοργανώσεις από την F.I.B.A., καθώς και για τα νεοκατασκευαζόμενα, οι διαστάσεις των γραμμών του αγωνιστικού χώρου, θα πρέπει να είναι 28 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος, μετρημένες από την εσωτερική πλευρά των ορίων του γηπέδου.

Για όλες τις άλλες διοργανώσεις, το αρμόδιο μέλος της F.I.B.A., όπως η Επιτροπή Ζώνης ή η Εθνική Ομοσπονδία έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει προϋπάρχοντες αγωνιστικούς χώρους, όμως με ελάχιστες διαστάσεις 26 μέτρων μήκους και 14 μέτρων πλάτους.

Όλες οι γραμμές της διαγράμμισης πρέπει να είναι του ιδίου χρώματος (κατά προτίμηση λευκού), πλάτους 5 εκατοστών και πλήρως ευδιάκριτες.

Η επιφάνεια του γηπέδου συνήθως κατασκευάζεται από αντικραδασμικό ελαστοτάπητα, μπορεί όμως να κατασκευαστεί και από ελαστοτάπητα, χωρίς τη χρήση αντικραδασμικού ρολού, για μία πιο οικονομική κατασκευή με ερασιτεχνική χρήση.

Οι μπασκέτες μπορεί να είναι σταθερές, οι οποίες είτε βιδώνονται σε ειδικές βάσεις πάκτωσης, είτε πακτώνονται απευθείας στο έδαφος,  ή μεταφερόμενες.