ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ BEACH VOLLEYBALL


 Ορίζεται ως γήπεδο μία έκταση τουλάχιστον 16mΧ24m (ή 20mΧ28m για ιδανικές διαστάσεις). Η κατεύθυνση του να είναι από το Βορρά προς το Νότο, ώστε να μην ενοχλεί ο ήλιος τους αθλητές στην μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων.
Ορίζουμε με έναν ιμάντα τον αγωνιστικό χώρο 8mΧ16m, έτσι ώστε να υπάρχουν περιθώρια τουλάχιστον 4 – 6 μέτρα από κάθε πλευρά. Πέρα από την περιμετρική γραμμή δεν υπάρχει άλλη.
Στην μέση του γηπέδου και σε απόσταση 1 μέτρου έξω από κάθε πλευρά τοποθετούμε δύο  ορθοστάτες (μεταλλικούς ή αλουμινίου) που να εξέχουν από την άμμο τουλάχιστον 2.50m.
Τοποθετούμε το φιλέ σε ύψος ανάλογα με τη χρήση που προορίζεται (2.43 για άνδρες, 2.24 για γυναίκες, 2.15 για παιδιά).

 

H επιφάνεια παιχνιδιού

Εφόσον δεν βρισκόμαστε σε φυσικό περιβάλλον παραλίας, οριοθετούμε το γήπεδο σε ύψος περίπου 40cm. Γεμίζουμε το χώρο με ψιλή, καθαρή από ξένα αντικείμενα και μαλακή άμμο σε πάχος τουλάχιστον 40cm προσέχοντας την κλίση του εδάφους
Η κύρια διαφορά μεταξύ του beach volleyball και του εσωτερικού βόλεϊ είναι προφανώς η επιφάνεια του παιχνιδιού. Η επιφάνεια παιχνιδιού πρέπει να έχει άμμο ομοιόμορφου μεγέθους κόκκων που έχει βάθος 40 εκατοστών. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, διασφαλίζεται ότι η άμμος δεν περιέχει επικίνδυνα σωματίδια όπως γυαλί ή αιχμηρό μέταλλο ή οτιδήποτε άλλο εκτός από άμμο που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς στους παίκτες.
Οι γραμμές

Οι γραμμές έχουν πλάτος 5 - 8 εκατοστών και είναι σε χρώμα που να διακρίνεται από το χρώμα της άμμου. Σχεδιάζονται με υλικό που δεν ξεθωριάζει και παραμένει ορατό καθ 'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.